Om oss

NNM 2018 logo 800  HL2016  NM2011

Målselvs Skiskyttere arbeider for å gi barn, ungdom og voksne i vårt lokalområde et spennende og godt tilrettelagt tilbud for utøvelse av skiskyttersporten. Historisk har det vært flere mindre skiskytterlag i Målselv, disse er nå sammenslått til ett samlet lag – Målselvs Skiskyttere.  Sammenslåingen har medført at vi nå har samlet relativt knappe ressurser i ett større lag, og på den måten står sterkere ved utøvelse av aktivitet, arrangement og dugnadsarbeid.  Vi håper dette skal være med å bidra til ytterligere utvikling og forsterkning av skiskyttersporten i Målselv.

Målselvs Skiskyttere har ca 80 medlemmer i laget, herav en gruppe på ca 35 aktive utøvere.  Målselvs Skiskyttere ønsker å:

  • skape interesse for skiskyttersporten
  • tilrettelegge for å utøve skiskyttersporten i fellesskap med sosialt tilsnitt
  • gi de utøvere som ønsker å prestere et godt og tilfredsstillende tilbud med mulighet for utøvelse av   sporten på et relativt høyt nivå.

Ofte beskriver vi vårt arbeid gjennom våre tre A-er:

A – Anlegg

Målselvs skiskyttere er sammen med BOIF Ski eier av Bardufoss Skisenter som i dag fremstår som et fullverdig ski- og skiskytteranlegg. Årlig avvikles det flere lokale og regionale arrangementer her, og med jevne mellomrom også landsdekkende arrangementer som Hovedlandsrenn og Norgesmesterskap. Bardufoss Skisenter eier egen tråkkemaskin og snøscooter hvor vi gjennom dugnadsinnsats ivaretar nødvendig tråkking av løypene gjennom året.  Anlegget er bygd opp gjennom mange år, og stor innsats fra klubbenes medlemmer har vært avgjørende for å få det opp til det høye nivå som anlegget i dag representerer.

A – Arrangement

Målselvs Skiskyttere er kjent for å gjennomføre gode arrangement.  Dette ble blant annet befestet gjennom avvikling av NM skiskyting i 2011 og Hovedlandsrennet 2016.  Dette er arrangement som det ble høstet mange lovord om og som forsterket vår rolle som en seriøs og ryddig arrangør. I 2018 arrangerte vi NNM, og sesongen 2018/2019 arrangerer vi 3 karusellrenn/KM fellesstart.

Normalt avvikler vi følgende arrangement ved anlegget:

  • Klubbrenn
  • Region og kretsrenn for Troms
  • Med jevne mellomrom også større renn som landsdelsmesterskap, HL, NC og NM

 A – Aktivitet

Målselvs Skiskyttere har i dag ca 35 ”aktive utøvere” i klubben fra 10-års alderen og oppover.  Det utøves for tiden et godt rekrutteringsarbeid og hvor vi også årlig avvikler skiskytterskole for å få flere inn i idretten.  Det avvikles fellestreninger for alle aldersgrupper fra tidlig høst og vinteren gjennom.  De samme utøverne deltar gjerne på klubbrenn, kretsrenn og eventuelt landsrenn avhengig av alder og nivå.  Flere av våre utøvere har over tid oppnådd meget gode plasseringer, vi har jevnlig utøvere i landstoppen med NM-medaljer og har også hatt utøvere som har oppnådd medalje i junior VM .  Dette er vi stolte av og viser at det med god tilrettelegging og stor dugnadsinnsats også kan produseres mange og gode utøvere fra små bygdemiljø som vi representerer.

LOV FOR MÅLSELVS SKISKYTTERE FINNER DU HER: Lov Målselvs skiskyttere

  

 

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: